(ID:089) Plug & Play facade, aanpasbaar, leaseconstructie. Innovatief vliesgevelsysteem

TGM Technisch Gevelbouw Management B.V.
Contractor in architectural envelopes / Facade building company

AddressHeesakkerweg 19, 5721 KM, Asten, Netherlands
URLwww.tgm.nl
ContactPim Leenders, Technical consultant, p.leenders@tgm.nl
Line of industryContracting; Consulting and Design services; Maintenance services; Manufacturer/Supplier
Area of expertiseDesign; Construction; Sustainability; Maintenance
Size11-50 employees

Role of company/organisation

TGM is dé onafhankelijke gevelexpert. Vanuit de klantvraag kiezen wij de beste materialen, systemen en merken, niet andersom. Deze onafhankelijkheid geeft ons de vrijheid de klant flexibel, snel en kritisch van dienst te zijn met innovatieve oplossingen. Want alleen het beste ontwerp, passend bij uw wensen en budget, is goed genoeg. Samenwerken, open communicatie en een proactieve rol als co-maker kenmerken ons. We nemen de hele verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de gevel op ons, binnen de gestelde kaders in tijd en geld. En om ervoor te zorgen dat een gevel een echte blikvanger blijft, houden we natuurlijk ook rekening met onderhoud en andere toekomstige kosten. Dat is partnership. Als systeemintegrator is TGM de partij, welke bijdraagt aan een integraal installatie-, gevel- en exploitatieconcept

Opportunities for collaboration

Presteren is teamwork. TGM is ervaren in het werken in bouwteamverband. Goed samenwerken zorgt niet alleen voor hogere kwaliteit, maar ook voor efficiëntie, werkvreugde én goede relaties. Vanuit de filosofie van goed samenwerken kijkt TGM ook naar het bouwproces. Door iedere fase integraal en conceptueel te benaderen, vooruit te kijken en kennis te delen, realiseren we projecten die aan de hoogste eisen voldoen. In een prettig en slim bouwproces.

Description of idea

Rating
You need to log in to be able to vote

Please rate this idea!
Click on Vote and view to see the results.

Idee: Plug&Play Facade. De Plug&Play Facade gaat uit van het concept dat de gevel gedurende de exploitatiefase niet als een passieve constructie functioneert, maar dat deze aanpasbaar is naar de steeds hoger wordende prestatie-eisen van het gebouw. Nieuwe materialen en systemen welke gedurende de exploitatie van het gebouw ontwikkeld worden kunnen relatief eenvoud toegepast worden in het gevelconcept. Hierdoor kan continue de duurzaamheidsambitie worden aangepast naar de op dat moment geldende eisen en prestaties. Dit in plaats van de alleen te voldoen aan de eisen en prestaties gesteld gedurende de initiële renovatie van het gebouw. Denkbaar is het opstellen van een leaseconstructie voor de gevel waarin over de levensduur van het contract steeds hogere wordende prestatie eisen kunnen worden vastgelegd. De gevel wordt dus ge-update gedurende zijn levenscyclus. Idee duurzame gevel: Het beste van twee werelden Hoe zou het zijn als u de voordelen van hout en aluminium kon combineren in één gevelsysteem? Als antwoord op die vraag ontwikkelde TGM het innovatieve vliesgevelsysteem HV60: een flexibel, duurzaam en aantrekkelijk product. Bij deze hybride gevel zorgt het hout aan de binnenzijde voor een warme uitstraling; terwijl het aluminium aan de buitenzijde het benodigde onderhoud tot een minimum beperkt. De buitenzijde kan naar wens ook worden afgewerkt met roestvrijstaal of hout, of als (semi-)structurele beglazing.

Type of ideacombination of product and service
Category of ideatechnical; design; financial
Enabling conditionsNadere uitwerking van het financiële model voor de leaseconstructie. Prestatie afspraken maken mijn betrokken partijen, denk hierbij, installatieadviseur, installateur en opdrachtgever. Het gevelconcept is bij TGM reeds bekend en is reeds uitvoerbaar.

Stage of development

Underpinned innovation: it has not been used in practice yet but it is well underpinned.

Substantiation stage of development

Concept is reeds door bekend adviesbureau onderbouwd en onderzocht. De toe te passen technieken zijn bestaand en veelvuldig toegepast. De HV60 gevel is bij diverse projecten toegepast. Referenties zie ook http://www.tgm.nl hoofdkantoor TGM, Orbis medisch centrum Sittard, etc

Provability contribution to sustainability

Proven contribution to sustainability; this has been shown in practice.

Step in the right direction

Een duurzaam product De HV60 isoleert uitstekend: voorzien van tripleglas levert het gevelsysteem een U-waarde tot 0.80 W/m2.K. Een ware topprestatie. Door een afgesloten watersysteem komt het hout aan de sponningzijde niet in contact met vocht. Dit verhoogt de kwaliteit van de gevel aanzienlijk. Vanwege de minimale milieubelasting, zowel bij de productie als tijdens het (her)gebruik, mag de HV60 het DUBO-keurmerk voeren. Sowieso werkt TGM alleen met FSC- en PEFC-gecertificeerd hout, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

Flexible idea

Een duurzaam product De HV60 isoleert uitstekend: voorzien van tripleglas levert het gevelsysteem een U-waarde tot 0.80 W/m2.K. Een ware topprestatie. Door een afgesloten watersysteem komt het hout aan de sponningzijde niet in contact met vocht. Dit verhoogt de kwaliteit van de gevel aanzienlijk. Vanwege de minimale milieubelasting, zowel bij de productie als tijdens het (her)gebruik, mag de HV60 het DUBO-keurmerk voeren. Sowieso werkt TGM alleen met FSC- en PEFC-gecertificeerd hout, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

Good investment

TurTur Innovation Transitions