(ID:042) design gevels met geintergreerde zonnepanelen

Creteq BV
Ontwikkelen en produceren van design gevels met geintergreerde zonnepanelen die nagenoeg niet zichtbaar zijn.

AddressRandweg 3, 5711 DJ, Weert, Nederland
URLwww.creteq.nl
ContactFrank Smolenaers, CEO, fsmolenaers@creteq.nl
Line of industryManufacturer/Supplier
Area of expertiseConstruction; Sustainability; Power generation and conversion
Size1-10 employees

Role of company/organisation

Creteq heeft een uniek gevelsysteem met geintegreerde zonnepanelen die nagenoeg niet zichtbaar zijn. Deze kunnen ingepast worden in nieuwbouw als buitenschil in een geventileerde gevel of in renovatie als voorzetgevel.

Opportunities for collaboration

Ons gevelsysteem biedt maximale ontwerpvrijheid voor het aanzien van een gevel, gecombineerd met een bijdrage aan de energieprestatie van een gebouw. Bij zowel nieuwbouw als bestaande bouw. De gevelpanelen die zichtbaar zijn in ons systeem zijn vrij te kiezen. Nagenoeg alle gevelmaterialen kunnen worden gekozen.

Description of idea

Rating
You need to log in to be able to vote

Please rate this idea!
Click on Vote and view to see the results.

Dit idee draagt bij op nagenoeg alle speerpunten van de gemeente Eindhoven. -De gevel brengt energie op en draagt dus bij aan het energieneutraal maken en het duurzaam maken van de stad. -Het is een gevelsysteem wat nieuw is en zo innovatief dat het voor een patent in aanmerking komt. -Door het systeem te plaatsen wordt de inzet van duurzame energie en innovatie zichtbaar gemaakt voor de gemeentschap.

Illustrating file7 1352x1357.jpg
Type of ideacombination of product and service
Category of ideatechnical; design
Enabling conditionsTbv de technische uitvoering, enkel een geschikte gevel. Dwz een gevel die niet op het noorden ligt en omgeven wordt door objecten die ervoor zorgen dat de gevel of het geveldeel grotendeels in de schaduw staat.

Stage of development

Proven innovation: it has been used in practice on a small scale.

Substantiation stage of development

Het gevelsysteem heeft een rendement wat tot 26% hoger ligt dan alternatieve systemen met zonnepanelen. Dit komt door de combinatie van een optimale richting van de PV panelen tov de zon en de reflectie van de gevelplaat. Deze zorgt voor een verhoogt rendement van de PV panelen in het systeem. Daarnaast kan er nooit geen schaduw vallen van het ene zonnepaneel op het andere zoals bij een dakopstelling. Samen met SGS Intron hebben wij een proefgevel opgesteld bij SGS Intron in Sittard waar metingen zijn uitgevoerd op het systeem.

Provability contribution to sustainability

Underpinned contribution to sustainability; this can be shown on the basis of experiments or calculations.

Step in the right direction

Het gebruik van ons gevelsysteem geeft een extra functie aan een gevel. Een functie die na installatie altijd een bijdrage zal blijven leveren aan de duurzaamheidsambitie.

Flexible idea

Deze Design gevel met geintgreerde PV panelen kan ten alle tijden gedemonteerd worden en als zodanig uit zijn functie genomen worden als die behoefte zou bestaan. De reden waarom men dit zou willen zien wij niet.

Good investment

Het gevelsysteem vergt een hogere investering als een gevel zonder PV panelen. Echter zijn de investeringen nagenoeg gelijk aan een investering van een gevel met een losse dakopstellingen van PV panelen. de kosten van de gevel kunnen beinvloed worden door te kiezen voor een meer of minder economische gevelbekleding.

Comments

Ons gevelsysteem is “best of both worlds”. Architectonishce vrijheid en duurzame energie. Veel mensen vinden PV een goede manier om duurzame energie op te wekken. Maar er zijn weinig of geen mensen die stellen dat PV panelen mooi zijn. Dat was voor ons de uitdaging. Een uitdaging die wij vorm hebben gegeven met de ontwikkeling van de Creteq Designplus gevel.

TurTur Innovation Transitions