(ID:300) Eindhoven energieneutraal...micro-economie..renderen de gebouwen 24 uur

A.S.A.S
Advies, ontwerp, onderzoek, projectontwikkeling en nieuwheidsvinding.

AddressSchoondorpseweg 5, 4693pl, Poortvliet, NL
ContactEli Berben, Adviseur (senior), eliberben@hotmail.com
Line of industryConsulting and Design services; Research; Project development; Other, nieuwheidsvinding
Area of expertiseDesign; Sustainability
Size1-10 employees

Role of company/organisation

Bij dit project zijn er meerdere onderwerpen, die verder moeten uitgezocht worden. Ik denk daarbij aan de praktische toepassing van de IVK in het volledige kantoorgebouw. Ik denk daarbij aan het vinden van de nodige aanpassingen voor het atrium, opdat ook deze plaats energieneutraal en duurzaam kan gemaakt worden. Ik heb bv. het Van Abbemuseum voorheen reeds bezocht. Ik zie het als een uitdaging, om daar met de IVK in de zomer een volwaardig geklimatiseerde ruimte van te maken. Een deelvoorstel is om “ isolatiepanelen “( beschreven onder § 2-2-a ) inwendig van de ramen te voorzien. Het ontwerp en ontwikkeling, om een degelijk afgewerkt en gemakkelijk te hanteren isolatie paneel of plooi paneel is een mogelijke opdracht .

Opportunities for collaboration

Als het doel, of de doelen gekend zijn, kan ik ten allen tijde zorgen voor verwezenlijking in overleg met de aangewezen bedrijven. Vaak heb ik in het verleden een dergelijke functie moeten uitvoeren, met goed gevolg.

Description of idea

Rating
You need to log in to be able to vote

Please rate this idea!
Click on Vote and view to see the results.

Ons idee bestaat uit diverse delen, namelijk: a) Indirecte verdampingskoeling, en b) Warmteopslag (restwarmte industrie of zonnepanelen) c) Verschuifbare isolatie panelen d) Verbeterde warmteterugwinning van de luchtomspoeling. samengevoegd kan dit een energie neutraal en duurzaam kantoorgebouw opleveren! e) Toekomstvisie luchtzuivering is enkel een duurzaam idee, bestreft veiligheid. f) Optimale luchtverdeling in het atrium is een idee ter bevordering van het comfort en helpt tevens in het plan voor een energie neutraal gebouw.

Illustrating fileF0114 invul eindhoven.docx
Type of ideacombination of product and service
Category of ideatechnical; design; work flow
Enabling conditionsLaat het duidelijk zijn, er zijn IVK’s op de markt, die boven de 22°C kunnen presteren. Daar kan men voorlopig mee werken. Zou ik in de mogelijkheid gesteld worden, om een dauwpuntskoeler ( IVK van met lagere temperaturen ) terug te testen met andere en betere ideeën, dan zou daar een betere dauwpuntskoeler uit voortkomen, die goed zou zijn voor de gebouwen en de technologische vooruitgang; Praktische problemen : a) geld voor het octrooi b) een kleine testruimte met gereedschap en enige meetapparaten

Stage of development

Proven innovation: it has been used in practice on a small scale.

Substantiation stage of development

De IVK werkt en wordt heden verkocht in Nederland. Het idee als geheel is gebaseerd op enerzijds een goede warmteberekening (transmissie) en anderzijds op de goede werking van een IVK alsook de werking van de warmteopslag, getest door ECN en beschreven door DWA. Ik heb weinig redenen om te twijfelen aan de goede werking.

Provability contribution to sustainability

Proven contribution to sustainability; this has been shown in practice.

Step in the right direction

De indirecte verdampingskoeler werkt met een COP van 20 à 30, als wij dat in COP zouden uitdrukken. Is dus vergeleken andere systemen zeer energie zuining. De warmteopslag geeft gewoon als eindresultaat, het definitieve sluiten van de hoofdgaskraan. De geringe energie die het gebouw na toepassing van ons idee nog gebruikt kan met een klein opppervlak aan zonnepanelen worden geleverd.

Flexible idea

Door ophouden met energieverbruiken, zie ik geen onomkeerbare milieueffecten ontstaan. Het minder verbruik aan energie heeft echter wel een financieel effect.

Good investment

Voor wat de warmteopslag betreft, verwijs ik naar het verslag van DWA ( zie tekst ). Voor wat betreft de indirecte verdampingskoeling, is jaren geleden berekend dat deze werkt met een COP van 20 à 30. In deze ken ik ook de mening van de directie van Carrier ( de grootste Airco leverancier in Ned.). Zij geloven in de IVK – DPK in de naaste toekomst. Met deze uitspraak dacht ik een geïnteresseerde gevonden te hebben voor investering in een verbeterde IVK.. Nee, dus. Men wist mij duidelijk te maken, dat pas wanneer deze markt zou opdrogen, dan denkt Carrier er aan over te stappen op IVK of DPK .

Comments

Ondanks alles, is en blijft het een interessante tijd. Ik heb het volste vertrouwen in de techniek, die ik heb voorgesteld. Deze techniek heeft de toekomst !

TurTur Innovation Transitions