(ID:200) overkapping...Stadhuisplein...energieopwekking..centrale plek die de verbinding

BAM Utiliteitbouw
Ontwikkelen en Bouwen

AddressInsulindelaan 115, 5642CV, Eindhoven, Nederland
URLwww.bamutiliteitsbouw.nl
ContactG.C. Meijvogel, Technische Ontwikkelaar, g.meijvogel@bamutiliteitsbouw.nl
Line of industryContracting; Consulting and Design services; Project development; Real estate
Area of expertiseDesign; Construction; Sustainability; Power generation and conversion; Maintenance; Installations
Sizemore than 1000 employees

Role of company/organisation

Door de combinatie van onze kennis op het gebied van duurzaamheid en gebriedsontwikkeling met de kennis van u en uw adviseurs optimaal gebruik te maken van elkaars netwerken, kennis en inzichten.

Opportunities for collaboration

Wij zien kansen in met name de samenwerking

Description of idea

Rating
You need to log in to be able to vote

Please rate this idea!
Click on Vote and view to see the results.

Wij zijn van mening dat binnen een relatief korte afstand van de projectscope/locatie alles aanwezig is. Op het gebied van kennis en onderzoek zijn dit de TU-campus en de HTC campus. Op het gebied van wonen (Strijp, Stationsgebied) en kantoren (Strijp, binnenring). Op het gebied van vrije tijdsbesteding is dit het winkelgebied, sportmogelijkheden, musea, terrassen, uitgaansgebied en noem maar op. Wij zien de toekomst van uw locatie (Stadhuisplein) als de centrale plek die de verbinding vormt van alles dat al aanwezig is en waar met name overdag activeiten plaatsvinden. Ons voorstel is op een deel van het stadhuisplein een overkapping te maken, een soort markthal. Op het dak van de markthal zal energieopwekking plaatsvinden waarmee op locatie niet alleen voor de markthal maar ook voor de omliggende gebouwen energie wordt opgewekt dat direct kan worden gebruikt. De markthal zal als een duurzaam icoon voor de stad Eindhoven ontworpen worden en in de markthal kunnen duurzame activeiten worden onplooid. Dit kan een podium zijn voor mensen die een duurzaam idee hebben of een duurzaam product maken en willen kijken of hier markt voor is en/of dit willen delen met andere mensen. Verder kan de markthal gebruikt worden voor bijvoorbeeld de biolgische markt en bjivoorbeeld een repairmarkt (een groot repaircaf├ę).

Type of ideacombination of product and service
Category of ideadesign; work flow
Enabling conditionsLaagdrempelig maken van de mogelijkheid gebruik te maken van de markthal, veel verbindende en vernieuwende activiteiten ontwikkelen. Zoeken van partners om dit gebouw te financieren door bijvoorbeeld de mogelijkheid voor een bedrijf om hun naam aan de markthal te verbinden.

Stage of development

Proven innovation: it has been used in practice on a small scale.

Substantiation stage of development

Markthallen bestaan al eeuwen en hebben hun succes in het verleden bewezen. Het idee kan funcitioneren omdat steeds meer mensen geinteresseerd zijn in duurzaamheid en innovaties maar er zijn te weinig gelegenheden waar je laagdrempelig hiermee kennis kunt maken. Belangrijk is wel dat gekeken wordt naar activiteiten voor mensen in diverse leeftijdscategorie├źn.

Provability contribution to sustainability

Underpinned contribution to sustainability; this can be shown on the basis of experiments or calculations.

Step in the right direction

Delen van innovaties en het specifiek opwekken van energie voor de directe omgeving middels bijvoorbeeld de dakconstructie

Flexible idea

Eerst een proef met een tijdelijke voorziening om te kijken of dit idee een succes is. Het gebouw dat daarna wordt geplaats zal demontabel gemaakt moeten worden zodat het mogelijk in de toekomst ook ergens anders geplaatst kan worden.

Good investment

Energieopwekken door PV panelen heeft een terugverdientijd die gerelateerd is aan de energieprijs. Het gebouw is een eenmalige investering die afhankelijk van het ontwerp in circa 10 jaar kan worden terugverdiend.

Comments

Het plaatsen van een markthal zal gepaard moeten gaan met het upgraden van de inrichting van het Stadhuisplein. Er zal een betere balans gevonden moeten worden tussen natuur (water en groen) en beleving

TurTur Innovation Transitions