(ID:174) verantwoord slopen .. technische installaties cradle to cradle filosofie

Van Hoften installatietechniek BV
advies- en uitvoeringswerkzaamheden wertuigbouwkundige installaties

AddressStek 11, 3371 KG, Hardinxveld-Giessendam, Nederland
URLwww.vanhoftenbv.nl
ContactGeert-Jan Bosmans, projectleider, gb@vanhoftenbv.nl
Line of industryConsulting and Design services; Manufacturer/Supplier; Other, installatie
Area of expertiseDesign; Sustainability; Installations
Size51-250 employees

Role of company/organisation

Als adviseur en uitvoerende partij op werktuigbouwkundig gebied kunnen wij wij onze specifieke expertise inbrengen in een groter geheel dan wel consortium. Wij zoeken nadrukkelijk partijen die, ieder met hun eigen expertise, samen met ons een bijdrage kunnen leveren aan het zoeken naar een evenwicht in duurzaam hergebruiken en nieuwbouwen

Opportunities for collaboration

Samen maakt sterk. 1 en 1 is 3. Win-win. Synergie. Zomaar een aantal kreten die verwijzen naar datgene wat wij voor ogen hebben. En dat is, dat je als relatief kleine partij, nooit alleen het door U gestelde complexe vraagstuk op kunt lossen. Derhalve hebben wij gezocht naar partijen, die onze expertise aanvullen om zo samen te komen tot een integraal plan. Wij zien kansen om samen met de reeds gekozen partijen (en eventueel nog toe te voegen partijen) energie te halen uit elkaars ideeen en te zoeken naar een oplossing voor uw vraag.

Description of idea

Rating
You need to log in to be able to vote

Please rate this idea!
Click on Vote and view to see the results.

Indien wij als werktuigbouwkundig adviseur\installateur een bijdrage mogen leveren aan slimmer verduurzamen van gemeente gebouwen, gaat onze eerste zorg uit naar het het verantwoord slopen van de technische installaties. Slopen is wellicht verkeerd gekozen, want wij zullen in 1e instantie de bestaande installatie onderzoeken en kijken of gedeeltes hiervan gehandhaafd kunnen blijven. Indien er onverhoopt toch gesloopt dient te worden gaan wij uit van de cradle to cradle filosofie: alle gebruikte materialen kunnen, na einde levensduur, nuttig worden ingezet in een ander materiaal. Hiertoe verwijderen wij de overbodige of overjarige leidingsystemen\toestellen en zorgen zelf voor de afvoer hiervan. We bekijken of er materiaal hergebruikt kan worden met als uitgangspunt dat dit een verantwoorde keuze op duurzaamheid betreft. Alles wat wij niet hergebruiken in het project, gaat naar een afvalverwerker die deze overtollige producten elders wwet te hergebruiken. Indien wij bij de renovatie nieuwe leidingsystemen en -toestellen aan moeten brengen, dan maken wij gebruik van materialen die al gerecycled zijn of later nog hergebruikt kunnen worden (bv PVC). Tevens zullen wij tijdens ons productie proces zo veel mogelijk prefab elementen aanbrengen, zodat er op de werk-locatie nauwelijks of geen afval\versnit optreedt.

Type of ideacombination of product and service
Category of ideatechnical; work flow
Enabling conditionsDe benodigde partners welke wij voor ogen hebben zijn partijen die op de deelnemerslijst vonden en waarmee wij inmiddels verkennende gesprekken mee hebben gevoerd. Dit zijn Hoppenbrouwer electrotechniek BV (de heer R. van Kempen) en FD architecten (de heer R. Dansen). Met hen hebben wij voor ogen dat eerst gemonitoord moet worden hoe nu de gebouwen door haar gebruikers benut worden. Meten is weten en na metingen kunnen al oplossingen voorgedragen worden zonder dat er daadwerkelijk iets in de functie van het gebouw hoeft te worden gewijzigd. Wijzigingen komen wel uit gedrag en attitude aanpassingen van de gebruikers.

Stage of development

Speculative innovation: it has not yet been used in practice because it is in an idea stage and will need more development.

Substantiation stage of development

nvt

Provability contribution to sustainability

Speculative contribution to sustainability; evidence of possible contributions is only indicatively and will still have to be determined through research or in practice. (Speculatieve bijdrage aan duurzaamheidsambities; dit is alleen indicatief aan te gev

Step in the right direction

Bij the natural step staat de mens centraal. En wij triggeren op voorhand de mens om de gebouwen anders te gevruiken. Dit doen we voordat er gerenoveerd wordt. Op deze manier gaan we goed om met de natuur en putten we de bodem niet uit.

Flexible idea

We maken gebruik van gedragsveranderingen die een beter gebruik van het gebouw voorstaan. Dit put de natuur niet uit, dus het brengt geen milieu effecten met zich mee.

Good investment

TurTur Innovation Transitions