(ID:172) Nieuwe concepten rondom de circulaire economie..levenscyclusoplossing

Technische Unie B.V.
Technische Unie B.V. is een groothandel in (technische) installatiematerialen op het gebied van elektrotechniek, klimaattechniek, licht, sanitair, gereedschap en consumentproducten. Technische Unie werd opgericht in 1880 en sinds 2000 volledig dochter van Sonepar.

AddressAmbachtsweg 12, 5627 BZ, Eindhoven, Nederland
URLwww.mijntu.nl
ContactFrans Reijerse, Manager Verkoopkantoor Eindhoven, f.reijerse@technischeunie.com
Line of industryManufacturer/Supplier
Area of expertiseConstruction; Sustainability; Power generation and conversion; ICT; Maintenance; Transport; Installations
Sizemore than 1000 employees

Role of company/organisation

Alleen samen kunnen doelen gerealieerd worden! Daarom is het belangrijk om ons in alle fasen van het bouwproces te betrekken om de best mogeljke levenscyclusoplossing voor alle belang hebbenden te realiseren. Zowel voor oprachtgever, bouwer, gebruiker en maintenance dienstverlener. Daarom maken wij graag deel uit van het bouwteam. Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat leveranciers nauw met ons samenwerken (Integraal Project Management) en de logistieke stromen met ons af te stemmen, zodat maximale efficientie wordt behaald en kosten bespaard kunnen worden. Technische Unie kan het merendeel van de tradionele installatiematerialen leveren en kan ook meedenken met innovatieve oplossingen welke de productietijd aanzienljk verlagen.

Opportunities for collaboration

Technishe Unie opereert landelijk en heeft bij verschillende projecten, waarbij innovatief en duurzaam bouwen een rol speelde, ervaring opgedaan. Graag wllen wij onze kennis in dit project inzetten en nieuwe ervaringen en kennis opdoen.

Description of idea

Rating
You need to log in to be able to vote

Please rate this idea!
Click on Vote and view to see the results.

Nieuwe concepten rondom de circulaire economie!

Illustrating fileInvesteer voor een hogere winst.pdf
Type of ideacombination of product and service
Category of ideatechnical; work flow; financial
Enabling conditionsSamenwerking tussen klant, leverancier en Technische Unie.

Stage of development

Proven innovation: it has been used in practice on a small scale.

Substantiation stage of development

Alle gevraagde informatie vindt u in de ge-uploade flyer: “investeer voor een hogere winst”.

Provability contribution to sustainability

Proven contribution to sustainability; this has been shown in practice.

Step in the right direction

Technische Unie werk nauw samen met haar leveranciers. Zo ook met Philips in o.a. het project Investeer in een hogere winst. Zie meegezonden link; casestudy http://www.lighting.philips.nl/pwc_li/main/shared/assets/downloads/pdf/LR_Case%20Study%20De%20Lage%20Landen%20NL.pdf

Flexible idea

Het genoemde project is flexibel, omdat de huidige situatie direct aan tafel vergeleken kan worden met diverse variaten. De tool rekent direct de besparing tov de huidige installatie inclusief tussentijdse vervanging van lichtbronnen vd huidige installatie en de Energie Investerings Aftrek. Voor de eindgebruiker is er de keuze om zelf te installeren, dit door de installateur te laten doen of via TU te laten regelen, Ook kan er gekozen worden om de installatie te financieren incl. de montage, waardoor direct geprofiteerd kan worden van een nieuwe moderne en eneriezuinige verlichtingsinstallatie. De gerealiseerde besparing op de energie nota kan gebruikt worden om de financiering af te lossen, waardoor er geen eigen investering is in de eerste 3-5 jaar. De besparng is direct voor de gebruiker.

Good investment

Bovengenoemde vraag is terug te vinden in ons ge-uploade flyer; investeer in een hogere winst.

Comments

Graag nodigen wij u uit voor een presentatie hoe Technische Unie u denkt bij te kunnen staan in het slim verduurzamen van de gemeenten Eindhoven en hoe Technische Unie op de bouwplaats de processen kn optimaliseren en de faalkosten kan minimaliseren.

TurTur Innovation Transitions