(ID:149) Green Bridge….verhoogde voetgangers/fiets verbinding tussen gebouwen

M+R interior architecture
architecture + interior architecture

AddressAalsterweg 230, 5644RK, Eindhoven, Noord-Brabant
URLwww.mplusr.nl
ContactHans Marechal, architect bNi - Owner, info@mplusr.nl
Line of industryConsulting and Design services
Area of expertiseDesign; Sustainability
Size1-10 employees

Role of company/organisation

Entrepreneur, regisseur, centraal aanspreekpunt voor het ontwikkelen en implementeren van duurzame ontwerpen.

Opportunities for collaboration

Inmiddels hebben we naar volle tevredenheid de eerste fase het gebouw aan de Nachtegaallaan opgeleverd waarbij de plannen voor een efficiente en felexibele / innovatieve werkomgeving is geimplementeerd. M+R stond aan de basis van het plan dat tevens in co-creatie met adviseur Marlies Bielderman en de medewerkers van de gemeente is vormgegeven.

Description of idea

Rating
You need to log in to be able to vote

Please rate this idea!
Click on Vote and view to see the results.

Groene Brug (‘Green Bridge’) Concept voor een verhoogde (voetgangers/fiets) verbinding tussen de diverse gebouwen van de gemeente Eindhoven en het stadswandelpark + het van Abbe Museum. De verhoogde verbinding is uitgevoerd met PV panelen, duurzame verlichting en ecologische (groen)voorziening (sedum) en daarmee geheel energie neutraal voor de energie voorzien voor de verlichting op en onder de brug en bijdraagt aan het opwekken van duurzame energie voor de aangesloten gebouwen. In samenwerking met technologische bedrijven in Eindhoven wordt het plan vormgegeven en voorziet in innovatieve mogelijkheden. De groene brug zorgt voor een efficiënte en duurzame verbinding tussen de diverse gemeentelijke gebouwen en is tevens een recreatieve attractie voor wandelaars, fietsers en geschikt voor speciale evenementen etc. Tevens biedt de brug een bijzonder beeld van de stad gezien vanaf ca. 3 en een halve meter en wordt een landmark voor Eindhoven (VVV). De groene brug begint bij het stadskanaal (Nachtegaallaan) waar tevens eilanden en een stadspaviljoen in het water ligt. Het idee is ook het (vernieuwde) DAF museum te betrekken bij deze groene brug zodat er een verbinding ontstaat met het Van Abbe + het designhuis, ook het Philips museum zou hierin mee kunnen participeren.

Type of ideaservice
Category of ideadesign
Enabling conditionsgeschikte partners, innovatieve bedrijven uit de regio werken samen aan het ontwikkelen en realiseren van het plan. De groene brug is een innovatief platform en wordt gebruikt voor innovaties en testcases nu en in de toekomst.

Stage of development

Speculative innovation: it has not yet been used in practice because it is in an idea stage and will need more development.

Substantiation stage of development

concept

Provability contribution to sustainability

Speculative contribution to sustainability; evidence of possible contributions is only indicatively and will still have to be determined through research or in practice. (Speculatieve bijdrage aan duurzaamheidsambities; dit is alleen indicatief aan te gev

Step in the right direction

- innovatief - nieuw landmark voor Eindhoven - innovatie, design en technologie - ontsluiting - extra laag aan het stedelijk weefsel, vernieuwend - energie neutraal

Flexible idea

TurTur Innovation Transitions